Om

 

 

_91A2438Hej – jeg hedder Irene og står for siden spirer.info.

Mit liv med spirer begynder i januar 2015, da jeg er på rekreationsophold på Hippocrates Health Institute i Florida.

Her er kosten 100% raw. Buffeten består hovedsageligt af spirer. Ved hvert måltid er der 12-15 forskellige spire at vælge imellem. Spirene er det vigtigste af ens fødeindtag – de rå grøntsager er tilbehør.

 

Når jeg spiser spirer og raw food mærker jeg en tydelig forskel i min krop.

For det første føler jeg, at jeg har meget mere energi. Desuden har jeg lyst og overskud til at gøre ting, der tidligere var svære for mig, dem kommer jeg i gang med nu.

Derudover giver spire-spisning en lethed i kroppen, som jeg ikke oplever er mulig ved tilberedt mad. Dette er godt og positivt for mig. Andre kan også have glæde af det – hvorimod andre igen har brug for mere tynde i deres mad.

Tilberedt mad påvirker mig næsten lige så meget som kødspisning tidligere gjorde. Den giver en træng- og tunghed i kroppen og jeg bliver træt og sløv.

Efter at have spist omkring 90% raw i et par måneder, gjorde omstændighederne at jeg i en periode på 14 dage begyndte at spise tilberedt mad om aftenen. Jeg mærkede ikke den store forskel, da jeg var i det, men da jeg ændrede tilbage til raw food om aftenen igen, skete der noget.

Jeg blev bevidst om, hvordan jeg var faldet tilbage i de gamle tankemønstre og vaner. Derefter blev det vigtigt at holde fast i det raw.

Selv en enkelt dag med tilberedt mad har en virkning, men det gør jeg nu alligevel, specielt når jeg spiser ude – og indimellem har jeg bare lyst til det.

Spire-spisning har også hjulpet på, at ændre den dårlige vane jeg havde med at småspise imellem og efter måltiderne. Igennem mange år fik jeg trang til sødt, som hos mig er tørret frugt, mandler og nødder. Det spiste jeg lige efter at være færdig med maden og specielt om aftenen. Efter ca. 10 måneder med spire-spisning er jeg ved helt at kunne lade være med at spise sødt om aftenen – jeg kan have tanken – men lysten er der ikke mere. Det føles som om, der er noget inde i mig, der er blevet balanceret og det tilskriver jeg bl.a. spirene.

Så konklusionen for mig er, at når jeg spiser tilberedt mad, så har jeg oftere brug for stimulanser. Det synes jeg er en interessant indsigt!

Indimellem kan jeg da stadig få en sød trang, så den er ikke helt væk – men kun næsten 😉

Det, at føle den forskel i hvordan jeg har det, afhængig af hvad jeg har spist, giver mig inspiration til, at videreføre spire-livsstilen til andre.

Ideen til at videreformidle det er kommet, efter at jeg har fortalt andre om, hvordan jeg spiser og hvilke tanker jeg nu har omkring mad.

Der er stor interesse omkring min måde at spise på i mit netværk og mange vil gerne vide hvordan og hvorledes jeg gør – derfor disse kurser.

Grunden til at jeg var på Hippocrates Health Institute og er begyndt at spise spirer er, at i maj 2014 blev jeg opereret for brystkræft. Efter operationen gennemgik jeg et forløb med kemoterapi og strålebehandling. Samtidig modtog jeg 2x om ugen gennem kemoforløbet høj dosis C-vitamin infussion behandlinger hos Aage Winther, lasermedical.dk. Det hjalp mig gennem forløbet med kemoterapi på en positiv måde.

Kemoterapi, strålebehandling, C-vitamin og massive kosttilskud har fået mig gennem behandlingsforløbet. Nu gør jeg alt det, jeg mener er rigtigt for mig for at undgå tilbagefald. Derfor er det vigtigt for mig med en kost, der er fuldstændig optimal for mig. Jeg prøver mig stadig frem, men spirene er kommet for at blive.

Siden ca. 2000 har jeg overvejende levet vegetarisk, kun spist kød når det blev serveret for mig. I 2013 da jeg fik diagnosen brystkræft, bestemte jeg mig for at være 100% vegetar og efter opholdet i Florida raw veganer.

En naturlig proces som føles godt.

Dette er min måde og det virker for mig. Dermed ikke sagt, at det virker for alle, men det kan forhåbentligt være til inspiration for alle.

Lidt uddannelsesmæssig baggrund

I 1990 blev jeg uddannet kok og har i alle årene arbejdet som traditionel kok med kød, fisk, sovs og grøntsager som tilbehør.

Efter jeg startede med at arbejde igen i maj 2015, er al arbejde med animalske produkter udelukket af flere grunde.

For det første på grund af alle de negative helbredsmæssige ulemper der er ved kødspisning. Dernæst af etiske grunde over for dyrene og den måde de behandles på, samt viden om hvor belastende kødproduktionen er ved vores klima og de store mængder vand der forbruges.

Se pjece fra Dansk vegetarforening her

Jeg vil udelukkende arbejde med vegansk og vegetarisk madlavning – hvilket jeg og de der spiser min mad, har stor fornøjelse af.

I 2000 blev jeg uddannet healings og samtaleterapeut fra kursuscenter Kilden. Se mere om de behandlinger jeg tilbyder på well-being.nu

Løbende har jeg taget kurser i healing og reiki healing.

Samtidig har jeg uddannet mig som nerverefleksiolog fra Touchpoint.

I 2006 blev jeg færdig som Professions Bachelor i ernæring og sundhed fra Suhrs Seminarium.

Den viden og det jeg ellers læser, giver en ro og tryghed i min måde at spise på.

Det er jo ikke det, der bliver anbefalet fra officiel side, så det kræver mod og styrke at vælge anderledes og det giver denne viden mig.

Det giver jeg kostvejledning i – læs mere her.

FacebookTwitterGoogle+Del